Sposób przygotowania:
Kluski ślaskie z kurkami i brokułami
1-Kurki gotujemy w lekko osolonej wodzie jakieś 30 minut
2- Brokuły gotujemy same różyczki w lekko osolonej wodzie 25 minut
3- Po ugotowaniu kurki idą na patelnie podsmażamy je na 3 łyżkach oleju posypujemy sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Winiary mieszamy dodajemy śmietanę i mieszamy
4- Kluski śląskie gotujemy 5 minut odcedzamy i pod zimna woda przemywamy dodajemy je do sosu
5- Brokuły odcedzamy
6- Sos z kluskami i kurkami przekładamy do miseczki żaroodpornej i wkładamy brokuły podajemy jemy póki gorące jest najlepsze
2- Brokuły gotujemy same różyczki w lekko osolonej wodzie 25 minut
3- Po ugotowaniu kurki idą na patelnie podsmażamy je na 3 łyżkach oleju posypujemy sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Winiary mieszamy dodajemy śmietanę i mieszamy
4- Kluski śląskie gotujemy 5 minut odcedzamy i pod zimna woda przemywamy dodajemy je do sosu
5- Brokuły odcedzamy
6- Sos z kluskami i kurkami przekładamy do miseczki żaroodpornej i wkładamy brokuły podajemy jemy póki gorące jest najlepsze
nokia
Natala1210