Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Kluski z makiem,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kolejna ulubiona potrawa wigilijna

Kluski z makiem, Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kluski z makiem,

 

Sposób przygotowania:

Kluski z makiem,
Mak zalewamy gorącą wodą, a następnie gotujemy około 30 minut, odcedzamy i mielimy 2-3 razy na drobnych oczkach. Wszystkie bakalie- z wyjątkiem orzechów, zalewamy letnią wodą i gotujemy około 30 minut. Orzechy drobno siekamy, morele, ananasa i śliwki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do zmielonego maku. Wlewamy szklankę mleka, stawiamy na małym ogniu, doprawiamy do smaku miodem. W razie potrzeby dolewamy jeszcze mleka. Makaron gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy do maku z bakaliami i dokładnie mieszamy. Podajemy na ciepło lub na zimno.
Kluski z makiem,
Mak zalewamy gorącą wodą, a następnie gotujemy około 30 minut, odcedzamy i mielimy 2-3 razy na drobnych oczkach.
Kluski z makiem,
Wszystkie bakalie- z wyjątkiem orzechów, zalewamy letnią wodą i gotujemy około 30 minut. Orzechy drobno siekamy, morele, ananasa i śliwki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do zmielonego maku.
Kluski z makiem,
Wlewamy szklankę mleka, stawiamy na małym ogniu, doprawiamy do smaku miodem. W razie potrzeby dolewamy jeszcze mleka. Makaron gotujemy do miękkości, odcedzamy, dodajemy do maku z bakaliami i dokładnie mieszamy.