choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

Kluski z makiem 2.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne danie świąteczne z makiem

Kluski z makiem 2.

Składniki:

Kluski z makiem 2.

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski z makiem 2.
Zagotuj wodę w dwóch garnkach, w jednym na makaron a w drugim dużą ilość wody do maku.. Mak wysyp na gęste sito i przepłucz i dwukrotnie przelej zagotowaną wodą. Do gotującej się wody dodaj makaron.Przepuść go przez maszynkę do mięsa. Rozpuść miód i utrzyj go z makiem. Posiekaj na małe kawałki bakalie i dodaj je do miodu z makiem. Dokładnie wymieszaj. Odcedź makaron. Zagotuj mleko lekko posolone do gotującego mleka dodaj makaron i gotuj do miękkośći dodaj masę makową i gotuj jeszcze kilka minut.