sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Kluski z makiem 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Możemy dodać według uznania miodu lub cukru

Kluski z makiem 6 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kluski z makiem 6

 

  • składniki:
  • 20dag maku
  • 20 dag makaronu
  • 1-2 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Kluski z makiem 6
Mak zalewamy wodą i gotujemy około 10 minut do wrzenia. Odlewamy wodę na sicie i odstawiamy do ostygnięcia. Dwukrotnie mielimy mak. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy, przelewamy zimną woda i mieszamy z makiem. Dosładzamy do smaku cukrem. Smacznego
Kluski z makiem 6
Mak zalewamy wodą i gotujemy około 10 minut do wrzenia
Kluski z makiem 6
Odstawiamy do ostygnięcia a następnie mielimy
Kluski z makiem 6
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu