jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Kapusta z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 300
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Takie danie warto przygotować na wigilię, jeżeli ktoś lubi, chociaż jest ciężkostrawne ale ja uwielbiam.

Kapusta z grzybami  Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta z grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami
Kapustę opłukać i zalać wodą, zagotować i odlać wodę. Nalać świeżej ale tej kwaśnicy nie wylewać na wypadek gdyby się okazało, że trzeba dolać kwasu.

Gotować do miękkości kapusty.

W osobnym naczyniu lub pod bieżącą wodą przepłukać grzyby i zalać na noc wodą. Pozostawić aby namokły i następnego dnia gotować w tej samej wodzie do miękkości.

Odlać wodę i można pokroić grzyby na mniejsze kawałki. Wymieszać ugotowaną kapustę z grzybami, przyprawić pieprzem i solą.

Dodać przysmażoną cebulkę na tłuszczu, wymieszać.
Kapusta z grzybami
Przygotować kapustę kiszoną ,jeżeli jest za kwaśna można ją przepłukać
Kapusta z grzybami
Zalać wodą i jeszcze ugotować ,odlać wodę i wlać nową i gotować do miękkości.
Kapusta z grzybami
Grzyby opłukać i zamoczyć na noc aby zmiękły
Kapusta z grzybami
Gotować w tej samej wodzie co się moczyły do miękkości i zmieszać później z kapustą