Sposób przygotowania:
Kapusta z grzybami
Kapustę opłukać i zalać wodą, zagotować i odlać wodę. Nalać świeżej ale tej kwaśnicy nie wylewać na wypadek gdyby się okazało, że trzeba dolać kwasu.
Gotować do miękkości kapusty.
W osobnym naczyniu lub pod bieżącą wodą przepłukać grzyby i zalać na noc wodą. Pozostawić aby namokły i następnego dnia gotować w tej samej wodzie do miękkości.
Odlać wodę i można pokroić grzyby na mniejsze kawałki. Wymieszać ugotowaną kapustę z grzybami, przyprawić pieprzem i solą.
Dodać przysmażoną cebulkę na tłuszczu, wymieszać.
Gotować do miękkości kapusty.
W osobnym naczyniu lub pod bieżącą wodą przepłukać grzyby i zalać na noc wodą. Pozostawić aby namokły i następnego dnia gotować w tej samej wodzie do miękkości.
Odlać wodę i można pokroić grzyby na mniejsze kawałki. Wymieszać ugotowaną kapustę z grzybami, przyprawić pieprzem i solą.
Dodać przysmażoną cebulkę na tłuszczu, wymieszać.