nulkaa22

nulkaa22

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Kluski z mięsem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczne kluski z mielonym mięskiem wieprzowym. Podajemy ze smażonymi skwarkami lub cebulką. Mniam.

Kluski z mięsem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kluski z mięsem

 

  • mięso mielone wieprzowe - 30 dag
  • jaja - 1 sztuka
  • ziemniaki - 6 sztuk
  • olej - 4 łyżki
  • mąka pszenna - 0,5 szklanki
  • sól, pieprz - do smaku
  • cebula - 2 sztuki
  • masło - 1 łyżka
  • smalec - 1 kostka

 

Sposób przygotowania:

Kluski z mięsem
Krok 1: Ziemniaki obieramy i gotujemy z dodatkiem soli. Przeciskamy dwukrotnie przez praskę.Krok 2 : Do ziemniaków dajemy jaja, mąką pszenną o olej. Zagniatamy ciasto. Krok 3: Mięso smażymy na maśle z jedną pokrojoną w kostkę cebulą. Doprawiamy sola, pieprzem.Krok 4: Z ciasta formujemy kluski, faszerujemy z mięsem. Cebulkę kroimy w kostkę i smażymy na smalcu. Gotujemy kluski i podajemy z cebulką.
Kluski z mięsem
Przygotowujemy farsz do klusek z mięsem.
Kluski z mięsem
Zarabiamy ciasto na kluski z mięsem
Kluski z mięsem
Formujemy kluseczki z mięsem i gotujemy.