Sposób przygotowania:
Kluski z mięsem
Farsz:
1.Mięso zmielić w maszynce, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
2.Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody, wlać do mięsa
i wymieszać
Ciasto:
Puree przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić lub użyć gotowane ziemniak. Dodać mąkę, jajko, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Uformować walec, kroić około 1 cm plastry, delikatnie rozgnieść, nałożyć farsz i uformować kulę. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.
Podawać z podsmażoną na złoto cebulą
1.Mięso zmielić w maszynce, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek.
2.Kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej wody, wlać do mięsa
i wymieszać
Ciasto:
Puree przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wystudzić lub użyć gotowane ziemniak. Dodać mąkę, jajko, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Uformować walec, kroić około 1 cm plastry, delikatnie rozgnieść, nałożyć farsz i uformować kulę. Gotować w osolonej wodzie do wypłynięcia.
Podawać z podsmażoną na złoto cebulą