A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Kluski z mięsem Ani

  • 10
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

kluseczki polane skwareczkami z cebulką są pycha ;-)))

Kluski z mięsem Ani

Składniki:

Kluski z mięsem Ani

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski z mięsem Ani
Ziemniaki mielimy i dosypujemy mąkę z solą, wyrabiamy elastyczne ciasto. Mielimy mięso, warzywa, dodajemy jajka i przyprawy. Z masy ziemniaczanej odrywamy porcje wielkości pięści dziecka, formujemy okrągłe placuszki i nakładamy na środek małą porcję mięsa, zlepiamy.Kluseczki wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok.4-5 minut. Polewamy skwareczkami i cebulką, podajemy gorące. SMACZNEGO.