anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kluski ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatne kluseczki są super pomysłem do obiadu zamiast ziemniaków. U mnie znikają w momencie polecam.

Kluski ziemniaczane

Składniki:

Kluski ziemniaczane

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kluski ziemniaczane
Ziemniaki obrać umyć i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić i zmielić 2 razy. Do masy dodać jajko oraz żółtko i obie mąki. Dokładnie wymieszać masę. Jeżeli się bardzo klei dodać jeszcze mąki ziemniaczanej. Do garnka nalać wody i posolić. Z masy zrobić kuleczki i wrzucać na wrzątek gotować około 8 minut na małym ogniu.