olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Knedle migdalowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Knedelki z dodatkiem migdalow oraz nutka wina

Knedle migdalowe

Składniki:

Knedle migdalowe

 

  • 200g maki
  • 250g twarozku waniliowego homogenizowanego
  • sol do smaku
  • likieru maraschino (50g), 50g migdalow, 2 lyzki masla do polania, 2 lyzki cukru do posypania

Sposób przygotowania:

Knedle migdalowe
Migdaly sparzyc, obrac ze skorki, zetrzec, wymieszac z twarozkiem, likierem, jajkami i przesiana maka. Zagniesc ciasto. Nastepnie formowac okragle kule i gotowac we wrzacej, osolonej wodzie. Po ugotowaniu wyjmowac lyzka cedzakowa na talerze, polac stopionym maslem i posypac cukrem.