Natalia88

Natalia88

Starszy Kucharz
[Przepisów: 19]

Knedle Natalia88

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najczęściej knedle z bułek można spotkać na Bawarii.

Knedle Natalia88

Składniki:

Knedle Natalia88

 

  • 8-10 czerstwych bułek-kajzerek,
  • sól,
  • 3/8 litra letniego mleka,
  • 3-4 jajek,
  • jedna mała cebula,
  • natka pietruszki,
  • ewentualnie 20g masła.

Sposób przygotowania:

Knedle Natalia88
1.Bułki pokroić w kostkę(1cm),posolić zalać letnim mlekiem,pozostawić tak pod przykryciem od 20 do 30minut. 2.Drobno pokrojoną cebulę i posiekaną pietruszkę poddusić na maśle według uznania. Do bułek dodać jajka z poduszoną cebulą i pietruszką. Wymieszać składniki. 3.Z uzyskanej masy należy uformować mokrymi rękoma knedle i gotować w posolonej wodzie.Jeżeli ciasto jest za miękkie należy dodać bułkę tartą, trochę mąki albo grysik. 4.Knedle należy gotować pod przykryciem 15-20minut.Należy wyciągać je delikatnie.Najlepiej podawać gorące na stół. *Ilość mleka zależy od starości bułek, czym starsze tym więcej należy dodać mleka. *Jeżeli knedle robi się jako pojedyncze danie należy liczyć jedno jajko na osobę.