Sposób przygotowania:
Knedle Natalia88
1.Bułki pokroić w kostkę(1cm),posolić zalać letnim mlekiem,pozostawić tak pod przykryciem od 20 do 30minut. 2.Drobno pokrojoną cebulę i posiekaną pietruszkę poddusić na maśle według uznania. Do bułek dodać jajka z poduszoną cebulą i pietruszką. Wymieszać składniki. 3.Z uzyskanej masy należy uformować mokrymi rękoma knedle i gotować w posolonej wodzie.Jeżeli ciasto jest za miękkie należy dodać bułkę tartą, trochę mąki albo grysik. 4.Knedle należy gotować pod przykryciem 15-20minut.Należy wyciągać je delikatnie.Najlepiej podawać gorące na stół. *Ilość mleka zależy od starości bułek, czym starsze tym więcej należy dodać mleka. *Jeżeli knedle robi się jako pojedyncze danie należy liczyć jedno jajko na osobę.
bajtek
edytaha
według mnie to jakieś półtorej szklanki, ale mogę jedynie zgadywać co autor miał na myśli :D