Sposób przygotowania:
Knedle rybne
Rybę obierz z ości i skóry- mięso zmiel razem z 1 cebula , migdałami i macą. Dodaj jajko, dopraw solą i białym pieprzem do smaku i odstaw. Marchew, resztę ryby z kręgosłupem, jałowiec, ziele i liście laurowe zalej 1/2 litrem wodu - posól - ugotuj bulion rybny. Pod koniec gotowania przecedź - na wywarze na bardzo małym ogniu ugotuj knedle (nakładjąc je łyzką). Po wyjęciu knedli uzupełni płyn wodą do 1/2 litra, dodaj krazki cebuli i pokrojoną marchewkę, rodzynki - pogotuj jescze 10 minut - dopraw do smaku po czym rozpuść żelatynę w ilości wg przepisu na opakowaniu . Knedla ułóż na półmisku, zalej tężejącą galaretą z warzywami. Podawaj na zimno po przestygnięciu. Udekoruj np pióropuszem z pora.
eli_555
wedith1
Sarenka
jaNina