Sposób przygotowania:
Zupa rybna z makaronem `la Igraszki Losu
Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Ryby oczyszczamy kroimy na mniejsze kawałki ( razem z głową i kręgosłupem ), wkładamy do garnka zalewamy je zimną wodą ( wody tyle, aby tylko zakryła ryby ), dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i zagotowujemy, zmniejszamy ogień, zdejmujemy szumowiny i gotujemy na wolnym ogniu 15 minut.
Po tym czasie do ryb dodajemy warzywa i gotujemy wszystko około 45 minut. Ryby i warzywa wyjmujemy z bulionu. Marchewkę kroimy w plasterki wkładamy z powrotem do bulionu. Ryby obieramy z ości i obrane przekładamy do bulionu. Bulion doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Bulion podajemy z ugotowanym makaronem i posiekaną drobno zieloną pietruszką.
Ryby oczyszczamy kroimy na mniejsze kawałki ( razem z głową i kręgosłupem ), wkładamy do garnka zalewamy je zimną wodą ( wody tyle, aby tylko zakryła ryby ), dodajemy ziele angielskie i liść laurowy i zagotowujemy, zmniejszamy ogień, zdejmujemy szumowiny i gotujemy na wolnym ogniu 15 minut.
Po tym czasie do ryb dodajemy warzywa i gotujemy wszystko około 45 minut. Ryby i warzywa wyjmujemy z bulionu. Marchewkę kroimy w plasterki wkładamy z powrotem do bulionu. Ryby obieramy z ości i obrane przekładamy do bulionu. Bulion doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Bulion podajemy z ugotowanym makaronem i posiekaną drobno zieloną pietruszką.
smokii