zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Knedle słone z nadzieniem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Knedle słone z nadzieniem

Knedle słone z nadzieniem

Składniki:

Knedle słone z nadzieniem

 

  • 1kg ugotowanych grzybow
  • 25dag maki
  • 2 jajka
  • 5dag suszonych grzybow
  • 15g tartej bulki
  • cebula
  • 30g tluszczu
  • sol i pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Knedle słone z nadzieniem
Grzyby suszone namoczyc,ugotowac,nastepnie zemlec w maszynce.Cebule drobno posiekac,usmazyc,dodac posiekane grzyby,podsmazyc razem,dodac do smaku sol i pieprz.Zestawic grzyby z ognia,przestudzic,dodac surowe jajko,wymieszac.Ugotowane ziemniaki zemlec,wymieszac z jajkiem,dodac make,zagniesc ciasto.Pokroic ciasto na kawalki,na placuszki nakladac nadzienie,formowac knedle.Knedle gotowac natychmiast,poniewaz ciasto ziemniaczane przechowywane na surowo sie rozpadnie.Podawac z tluszczem