Sposób przygotowania:
Knedle z borówkami amerykańskimi
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ugnieść, wystudzić. Mąkę przesiać na stolnicę, dodać ziemniaki, jajko i szczyptę soli .
Wyrobić ciasto i zrolować, odcinać kawałki o grubości 1,5 -2 cm i nakładać borówki amerykańskie, wsypać 1 szczyptę cukru i formować okrągłe knedle.
Gotowe wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3- 4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Polać na talerzu jogurtem zmiksowanym z borówkami.
Wyrobić ciasto i zrolować, odcinać kawałki o grubości 1,5 -2 cm i nakładać borówki amerykańskie, wsypać 1 szczyptę cukru i formować okrągłe knedle.
Gotowe wrzucać na osolony wrzątek i gotować 3- 4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię.
Polać na talerzu jogurtem zmiksowanym z borówkami.