Sposób przygotowania:
Knedle z brzoskwiniami
Twaróg połączyć z jajkami, masłem, mąką, solą i skórką cytrynową. Wyrobić gładkie ciasto. Wstawić do lodówki na 1/2 godziny. Brzoskwinie osączyć z zalewy, a w miejsce pestki włożyć kostkę cukru. W szerokim garnku zagotować wodę i lekko osolić. Ciasto po wyjęciu z lodówki ułożyć na posypanej mąką stolnicy i uformować gruby wałek. Podzielić na równe części. Każdą spłaszczyć nożem, pośrodku ułożyć brzoskwinię i uformować knedel. Knedle wkładać do wrzątku i gotować 10 minut. W rondelku roztopić masło, wsypać tartą bułkę i smażyć, aż bułka się zrumieni. Knedle wyjąć z garnka, osączyć i rozłożyć na półmisku. Posypać tartą bułką i cukrem pudrem.