Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Knedle z bułki tartej Anny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszne knedle do surówki.

Knedle z bułki tartej Anny

Składniki:

Knedle z bułki tartej Anny

 

  • Bułka tarta 30 dkg Mleko 2 szkl Masło 4 dkg Jajka 4 szt Mąka

Sposób przygotowania:

Knedle z bułki tartej Anny
Tartą bułkę zrumienić na jasnozłoty kolor, zalać mlekiem. Gdy bułka wchłonie mleko, dodać stopione masło i żółtka, starannie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, wyłożyć do przygotowanej masy, wsypać mąkę, wymieszać ostrożnie tczepaczką,aby nie rozgnieść piany . Ręce zwilżyć w wodzie, i formować okrągłe knedle, Wkładać je do wrzącej osolonej wody, i gotować pod przykryciem ok 10 min,