Sposób przygotowania:
Knedle z kaszankąETAP 1
Mąkę wykładamy na stolnicę. Dokładamy do niej jajko, ziemniaki praz sól. Zagniatamy energicznie ciasto
Przygotowane wałkujemy na grubość około 0,5-0,7 cm. Za pomocą szklanki lub obręczy wycinamy koła.
ETAP 2
Na każde koło wykładamy porcje przysmażonej kaszanki.
ETAP 3
Boki zawijamy ku górze i sklejamy. Formujemy knedle.
Uformowane gotujemy w osolonej wodzie z niewielkim dodatkiem oleju. Gotujemy około 5 minut od momentu wypłynięcia. Ugotowane delikatnie przelewamy wodą. Porcjujemy na talerze. Podajemy z przetopionym boczkiem. Dekorujemy natką pietruszki. Podajemy
ETAP 4
NADZIENIE:Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Przysmażamy na oleju. Następnie dodajemy do niej kiszkę. Smażymy około 5 -7 minut, doprawiając do smaku. Gotową zdejmujemy z ognia i studzimy.
ETAP 5
WYKOŃCZENIE:Boczek kroimy w kostkę i przytapiamy na patelni.
robaczek