Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Knedle z pieczarkami marynowanymi

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Inna wersja knedli z pieczarkami,ale też są pyszne!

Knedle z pieczarkami marynowanymi

Składniki:

Knedle z pieczarkami marynowanymi

 

  • 80dag.ziemniaków,
  • 30dag.mąki,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • 1słoik marynowanych pieczarek,
  • 10dag.bułki tartej,
  • olej do smażenia,
  • sól

Sposób przygotowania:

Knedle z pieczarkami marynowanymi
Ziemniaki gotować w mundurkach 30min.odcedzić,przelać zimną wodą,jeszcze ciepłe obrać i przecisnąć przez praskę,przestudzić.Dodać do nich mąkę,szczypiorek,szczyptę soli,wbić jajka,zagnieść ciasto.Uformować wałek o średnicy 4cm.i pokroić na ok.3cm.kawałki.Każdy kawałek lekko rozpłaszczyć,położyć pieczarkę,zlepić,formując kule.Wkładać knedle do posolonego wrzątku i od momentu wypłynięcia gotować 3-4min.Wyjąć łyżką cedzakową,obtoczyć w tartej bułce i zrumienić na oleju.