czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Knekhebrod - chleb norweski

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Chlebki świetnie nadają się na przekąskę bez żadnych dodatków, ale śmiało można również je wykorzystać jako bazę do kanapek.

Knekhebrod - chleb norweski Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Knekhebrod - chleb norweski

 

Sposób przygotowania:

Knekhebrod - chleb norweski
Wszystkie suche składniki przesypać do miski i wymieszać. Dodać zimną wodę, dokładnie wymieszać, aż składniki się połączą odstawić na około 30 minut. Następnie masę wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Z masy uformować 9 okrągłych cienkich placków. Piec około 40 minut w temp. 150st. Ostudzić.
Knekhebrod - chleb norweski
Wszystkie składniki połączyć i odstawić na 30 minut
Knekhebrod - chleb norweski
układać na blasze formując okrągłe placuszki