Sposób przygotowania:
Kociołek z ogniska
Ziemniaki i boczek kroimy w plastry.Cebulę i kiełbasę w talarki.
Na dnie naczynia układamy połowę boczku,a na nim warstwę ziemniaków i warstwę cebuli.Przyprawić solą i pieprzem.Ułożyć warstwę kiełbasy.Potem znów warstwę ziemniaków,cebuli i kiełbasy aż do wypełnienia kociołka.Na końcu ułożyć pozostałe plastry boczku.Garnek przykrywamy i pieczemy 1,5 godziny.
Na dnie naczynia układamy połowę boczku,a na nim warstwę ziemniaków i warstwę cebuli.Przyprawić solą i pieprzem.Ułożyć warstwę kiełbasy.Potem znów warstwę ziemniaków,cebuli i kiełbasy aż do wypełnienia kociołka.Na końcu ułożyć pozostałe plastry boczku.Garnek przykrywamy i pieczemy 1,5 godziny.
góralka