Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kokardki z brokułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kokardki z brokułem

Kokardki z brokułem

Składniki:

Kokardki z brokułem

 

  • 50 dag różyczek brokułów
  • 50 dag makaronu kokardki
  • 15 dag serka topionego czosnkowego (w tzw. „kiełbasce”)
  • 200 ml śmietany
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • Ziarenka Smaku
  • masło
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kokardki z brokułem
Aby przygotować pyszne kokardki z brokułami należy brokuły ugotować na półmiękko w osolonej wodzie. Na maśle zeszklić czosnek, dodać brokuły, śmietanę, serek, przyprawić solą, pieprzem i Ziarenkami do smaku, podgrzewać na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Makaron ugotować al dente, podawać z brokułami w sosie.