Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Kokardki z krewetkami i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kokardki z krewetkami i grzybami

Kokardki z krewetkami i grzybami

Składniki:

Kokardki z krewetkami i grzybami

 

  • 40 dag makaronu kokardki
  • 20 dag krewetek, oczyszczonych
  • 20 dag pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 szklanki śmietany
  • 5 dag parmezanu, startego
  • oliwa z oliwek
  • chili
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Kokardki z krewetkami i grzybami

Aby przygotować pyszne kokardki z krewetkami i grzybami należy makaron ugotować al dente. Krewetki smażyć na oliwie z pieczarkami około 4 minut, przyprawić solą i pieprzem. Śmietanę podgrzewać z cebulą, solą, pieprzem i chili około 8 minut, zdjąć z ognia, dodać krewetki i parmezan. Makaron wymieszać z sosem i od razu podawać.