laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Kokardki z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron inny niż wszystkie

Kokardki z mięsem

Składniki:

Kokardki z mięsem

 

  • 400 g makaronu kokardki
  • 500 g mięsa
  • 2 marchewki
  • cebula
  • papryka zielona
  • przecier pomidorowy malutki
  • łyżka octu winnego
  • imbir w korzeniu
  • cynamon
  • cukier
  • olej
  • sól
  • sos sojowy

Sposób przygotowania:

Kokardki z mięsem
Mięso umyć ,osuszyć i pokroić w drobną kostkę.Opruszyć cynamonem i skropić sosem sojowym. Z papryki usunąć gniazda nasienia i pokroić na małe kawałki. Cebulę obrać ze skóry i pokroić na paski. Na rozgrzany olej wrzucić pokrojone mięso i podlewając wodą dusić. Na reszcie tłuszczu podsmażyć pozostałe warzywa i połączyć z mięsem. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie dodać koncentrat pomidorowy doprawić startym imbirem,octem winnym.i cukrem. Wymieszać z makaronem. Wszystko można posypać natką pietruszki