Sposób przygotowania:
Kokardki z papryką i brokułemETAP 1:
Cebulę posiekać drobno i zeszklić na oleju. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i przesmażyć.
ETAP 2:
Paprykę oczyścić z nasion, pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Smażyć. Dodać czosnek i paprykę wędzoną. Różyczki brokułu obgotować 5 minut w osolonej wodzie, odcedzić, rozdrobnić i wrzucić na patelnię.
ETAP 3:
Mleko i śmietankę wymieszać dokładnie z jajkami, przyprawić solą i pieprzem.
ETAP 4:
Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wrzucić na patelnię, wlać sos i dokładnie całość wymieszać. Ser zetrzeć na tarce lub w paseczki, posypać danie po wierzchu i przykryć patelnię pokrywką. Trzymać na małym ogniu, aż sos zgęstnieje, a ser się rozpuści.