Sposób przygotowania:
Kokardki z sosem bolognese
Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam pokrojoną cebulę oraz przeciśnięte ząbki czosnku. Gdy się zeszklą dodaję mięso i obsmażam je, mieszając co jakiś czas.
Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroje na kawałki, wrzucam do pojemnika i blenduję je. Do mięsa dodaję zmiksowane pomidory. Przyprawiam solą, pieprzem, bazylią, oregano i dalej smażę przez około 5 - 10 minut. Makaron gotuję w osolonej wodzie.
Makaron wykładam na talerz, polewam sosem i posypuję startym żółtym serem.
Pomidory sparzam, obieram ze skórki, kroje na kawałki, wrzucam do pojemnika i blenduję je. Do mięsa dodaję zmiksowane pomidory. Przyprawiam solą, pieprzem, bazylią, oregano i dalej smażę przez około 5 - 10 minut. Makaron gotuję w osolonej wodzie.
Makaron wykładam na talerz, polewam sosem i posypuję startym żółtym serem.