Sposób przygotowania:
Panzerotti z mozzarellą, pomidorami i salami
W ciepłej wodzie rozpuszczamy drożdże z cukrem, Dodajemy mąkę, sól i oliwę. Zgniatamy ciasto aż będzie elastyczne. Odstawiamy na 2 godziny w ciepłe miejsce przykryte ściereczką. W dużym garnku rozgrzewamy olej.
Między czasie wałkujemy ciasto wykrawamy dużym kubkiem kółka. Salami, ser mozzarella i pomidory kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i oregano. Na kółkach wykładamy farsz i zlepiamy jak pierogi.
Smażymy w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Usmażone wykładamy na ręczniku papierowym, aby odsączyły się z tłuszczu.
Podajemy z dowolnymi sosami.
Smacznego.
Między czasie wałkujemy ciasto wykrawamy dużym kubkiem kółka. Salami, ser mozzarella i pomidory kroimy w kostkę. Doprawiamy solą i oregano. Na kółkach wykładamy farsz i zlepiamy jak pierogi.
Smażymy w głębokim tłuszczu do uzyskania złotego koloru. Usmażone wykładamy na ręczniku papierowym, aby odsączyły się z tłuszczu.
Podajemy z dowolnymi sosami.
Smacznego.