Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Makaronowe kokardki alla bolognese

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Makaronowe kokardki alla bolognese, to danie makaronowe podane na ciepło, z wszystkim dobrze znanym mięsnym sosem z pomidorami.

Makaronowe kokardki alla bolognese Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Makaronowe kokardki alla bolognese

 

  • 600 g łopatki wieprzowej
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • 300 g makaronu kokardki
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka i ostra
  • olej do przesmażenia mięsa

Sposób przygotowania:

Makaronowe kokardki alla bolognese
Mięso mielimy, podsmażamy je przez 5 minut. Pomidory wraz z czosnkiem blendujemy. Powstały sos wlewamy do mięsa, podlewamy bulionem warzywnym i dusimy 10 minut. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i paprykami.

Makaron kokardki gotujemy al dente, dodajemy do sosu, mieszamy całość i gotujemy razem przez 2-3 minuty. 
Makaronowe kokardki alla bolognese
mięso mielimy w maszynce do mięsa i przekładamy na patelnie
Makaronowe kokardki alla bolognese
pomidory blendujemy wraz z czosnkiem i dodajemy do mięsa
Makaronowe kokardki alla bolognese
podlewamy bulionem, doprawiamy do smaku i gotujemy
Makaronowe kokardki alla bolognese
makaron ugotowany dodajemy do sosu mięsnego
Makaronowe kokardki alla bolognese
całość mieszamy dokładnie i podgotowujemy przez kilka chwil

Tagi:

mięso makaron