Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczne i szybkie danie na obiad lub ciepłą kolację. Zastanawiałam się nad połączeniem śmietany i tuńczyka, ale wyszło pysznie :)

Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem
Makaron ugotować al dente. Szpinak (użyłam mrożonego) lekko tylko rozmrozić, posiekać nożem. Do rondla wlać 1 łyżkę oleju, dodać przeciśnięty czosnek i lekko osączonego tuńczyka. Przesmażyć. Dodać szpinak, smażyć 2 minuty, wlać śmietankę. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Dusić kilka minut na małym ogniu. Ugotowany makaron odcedzić, wrzucić do sosu, wymieszać, razem chwilę podgrzewać. Posypać tartym w paseczki serem i od razu podawać. 
Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem
Szpinak (użyłam mrożonego) lekko tylko rozmrozić, posiekać nożem.
Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem
Do rondla wlać 1 łyżkę oleju, dodać przeciśnięty czosnek i lekko osączonego tuńczyka. Przesmażyć.
Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem
Dodać szpinak, smażyć 2 minuty, wlać śmietankę. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Dusić kilka minut na małym ogniu.
Kokardki z tuńczykiem i szpinakiem
Ugotowany makaron odcedzić, wrzucić do sosu, wymieszać, razem chwilę podgrzewać. Posypać tartym w paseczki serem i od razu podawać.