kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Kokosanki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Masło utrzyj z cukrem dodając po 1 jajku. Do utartego masła dodaj resztę składników wymieszaj i piecz 45 minut w 160 st.

Kokosanki

Składniki:

Kokosanki

 

  • mąka 3 szkl.
  • cukier 1 szkl.
  • jajka 3 całe
  • masło 10 dag
  • miód 3 łyżki
  • proszek do pieczenia 2 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Kokosanki
Masło utrzyj z cukrem dodając po 1 jajku. Do utartego masła dodaj resztę składników wymieszaj i piecz 45 minut w 160 st. Po upieczeniu jak ostygnie przekrój w poprzek na pół i pokrój w paski cienkie potem w małe kawałeczki. Te małe kawałeczki maczaj w polewie i obtaczaj we wiórkach zmieszanych z herbatnikach. Ciasto będzie bardzo gęste, ale tak ma być.

Tagi:

jajko jajka