Sposób przygotowania:
Kokosowa rolada bez pieczeniaETAP 1:
Masło utrzeć z cukrem pudrem na krem do utartego kremu dodać wiórki kokosowe i skórkę pomarańczową, dokładnie wymieszać i na koniec dodać likier kokosowy. Przygotowaną masę wstawić do lodówki, a w tym czasie przygotować ciasto herbatnikowe.
ETAP 2:
Herbatniki zmielić, dodać do nich kakao i wodę, szybko zagnieść jednolite ciasto.
ETAP 3:
Na kawałku foli aluminiowej rozwałkować ciasto herbatnikowe na grubość około 1 cm
ETAP 4:
na cieście rozsmarować lekko schłodzoną masę kokosową i ostrożnie zwinąć roladę,owinąć ją folią aluminiową i odstawić na kilka godzin do lodówki, aby dobrze zastygła.
ETAP 5:
Kiedy rolada dostatecznie stwardnieje rozwinąć ja z folii i po wierzchu polać rozpuszczoną polewą czekoladową i po jej zastygnięciu kroić ostrym nożem, roladę cały czas przechowywać w lodówce.
Stenka
marietta