Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasteczka z chia
Do miski wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe, cukier, proszek do pieczenia oraz nasiona chia. Mieszamy łyżką i dodajemy jajko, śmietanę oraz pokrojone na kawałki masło. Zagniatamy do momentu, aż powstanie bryła ciasta.
Wykładamy blachę papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce zachowując odstęp i spłaszczamy je.
Pieczemy przez 11 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Z podanych składników wyszło mi 19 ciasteczek.
Wykładamy blachę papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce zachowując odstęp i spłaszczamy je.
Pieczemy przez 11 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni z termoobiegiem.
Z podanych składników wyszło mi 19 ciasteczek.
SylaUla
biedroneczki
robaczek