Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasteczka z orzechową masą
Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną, kakao i proszkiem do pieczenia. Przesiać na stolnicę dodać masło i dokładnie posiekać. Następnie wsypać wiórki kokosowe, cukier puder, dodać żółtka, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i włożyć do lodówki na pół godziny. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. foremką wycinać ciasteczka. Układać na przygotowanej blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 15 minut. Masa: Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać pokruszone biszkopty, orzechy, spirytus, aromat i dokładnie wymieszać. Zimne ciasteczka przekładać masą, polukrować i obtoczyć w wiórkach kokosowych.
marietta