Sposób przygotowania:
Kokosowe ciasto z kremem mango
Mango kroimy na drobne kawałki i miksujemy w blenderze na mus.Dodajemy cukier puder i bitą śmietanę i delikatnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki, aby się schłodziło. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy cukier i delikatnie mieszamy. Dodajemy po jednym jajku. W osobnej misce łączymy mąkę z wiórkami kokosowymi i proszkiem do pieczenia. Dodajemy po łyżce do masy białkowej i delikatnie mieszamy. Robimy to naprawdę delikatnie starając się , by piana nie opadła.Dodajemy 2 łyżki oleju i ponownie mieszamy. Formę ( ja używałam silikonowej ) lekko natłuszczamy i obsypujemy bułką tartą. Ciasto wylewamy do formy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 min / 180C. ( do suchego patyczka ). Po ostudzeniu ciasta nakładamy na nią masę z mango i oprószamy wiórkami kokosowymi.Wstawiamy na ok. godzinę do lodówki. Smacznego!