Sposób przygotowania:
Kokosowe kuleczki w gorzkiej czekoladzie i bez
W naczyniu o grubym dnie gotujemy mleko, a następie wsypujemy mannę i gotujemy razem około 10 min, aż kaszka będzie miękka. Wsypujemy wiórki (3/4 szklanki) i gotujemy aż masa zrobi się gęsta. Zestawiamy z ognia do wystudzenia, do zimnej masy dodajemy miód i mieszamy. Masło ucieramy do białości a następnie dodajemy po łyżce mlecznej masy. Następnie dodajemy 2 łyżki kokosu i delikaie łączymy łyżką. Wkładamy masę do lodówki aby tłuszcz lekko stężał. Na dłoń nakładamy odrobinę wiórków, następnie kładziemy łyżeczkę masy i formujemy kulkę. Te które będą białe posypujemy obficie wiórkami i układamy w papilotkach. Te do polewy , układamy a talerzu a następnie wkładamy do zamrażarki a około 20 min. W kąpieli wodnej rozpuszczamy składniki na polewę mieszamy aż się ładnie połączą. Zimne kulki nabijamy na wykałaczki i maczamy w polewie, odkładamy do stężenia.