Sposób przygotowania:
Kokosowe ptysie
Do rondelka wlać mleko kokosowe, wodę i olej, zagotować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier i szczyptę soli, cały czas mieszać, aż ciasto zacznie odstawać od brzegów. Odstawić do ostygnięcia. Gdy ciasto ostygnie dodawać po jednym jajku miksując cały czas.
Na blasze wysmarowanej olejem/margaryną nakładać porcje ciasta. Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku około 30 minut.
Do zimnej metalowej miski wlać zimną kremówkę i mascarpone, ubijać do uzyskania zwartej konsystencji, dodać cukier puder do smaku. Można dodać pokrojone owoce od razu, u nas każdy dodawał sobie według upodobań.
Wystudzone ptysie przekroić, przełożyć bitą śmietaną i owocami, posypać cukrem pudrem.
Na blasze wysmarowanej olejem/margaryną nakładać porcje ciasta. Piec w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku około 30 minut.
Do zimnej metalowej miski wlać zimną kremówkę i mascarpone, ubijać do uzyskania zwartej konsystencji, dodać cukier puder do smaku. Można dodać pokrojone owoce od razu, u nas każdy dodawał sobie według upodobań.
Wystudzone ptysie przekroić, przełożyć bitą śmietaną i owocami, posypać cukrem pudrem.