lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kokosowe serducho zdodatkiem czekolady i orzechów

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Serducho pyszne , smak kokosu i czekolady zniewalający , rozpływa się w ustach . Orzechy nadają kokieterii.

Kokosowe serducho zdodatkiem czekolady i orzechów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kokosowe serducho zdodatkiem czekolady i orzechów

 

 

Sposób przygotowania:

Kokosowe serducho zdodatkiem czekolady i orzechów
1. Odmierzamy składniki , najlepiej w miseczkach. 2. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do miski. 3. Dodajemy odmierzony kokos i cukier. 4. Zalewamy mlekiem i mieszamy. 5. Przygotowujemy blaszkę , smarujemy ją margaryną i obsypujemy mąką . 6. Przekładamy większa połowę ciasta . 7. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i mieszamy. 8. Teraz przekładamy ciasto z kakao tak aby zakryło górę. 9.Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni 10. Forma moja miała 22x21 cm . 11. Rozpuszczamy czekoladę dodajemy mleko i orzechy polewamy ostudzone ciacho . 
Kokosowe serducho zdodatkiem czekolady i orzechów
. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do miski. Dodajemy odmierzony kokos i cukier. Zalewamy mlekiem i mieszamy.
Kokosowe serducho zdodatkiem czekolady i orzechów
Przygotowujemy blaszkę , smarujemy ją margaryną i obsypujemy mąką . Przekładamy większa połowę ciasta .
Kokosowe serducho zdodatkiem czekolady i orzechów
Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i mieszamy. Teraz przekładamy ciasto z kakao tak aby zakryło górę.
Kokosowe serducho zdodatkiem czekolady i orzechów
Pieczemy 30 minut w temp 180 stopni .Forma moja miała 22x21 cm .

Tagi:

czekolada