Sposób przygotowania:
Makowo- kokosowe ciasto z biszkoptami
Ciasto to upiekłam zainspirowana " Cyckami Murzynki". Żółtka jaj oddzielić od białek. Białka ubić z solą na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać obie mąki i proszek do pieczenia, mieszając dodać mak i wiórki kokosowe. Następnie delikatnie ucierając dodawać po łyżce piany z białek. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki i piec około 30-35 minut w temperaturze 170- 180 stopni. Mleko zagotować z cukrem i budyniem, zdjąć z ognia, dodać galaretkę( prosto z opakowania, nie rozpuszczoną), wymieszać dokładnie. Budyń odstawić do wystygnięcia. Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem i dodawać do niego po łyżce ostudzonego budyniu. Biszkopt przekroić na pół, przełożyć do 3/4 masy. Pozostałą masę rozsmarować na wierzchu ciasta, a na niej układać biszkopty nasączone alkoholem( ja użyłam rumu wymieszanego z herbatą). Wierzch ozdobić polewą czekoladową( kupiłam gotową czarno- białą).