Sposób przygotowania:
Kokosowe szyszki
Krówki rozpakowujemy.
Pokrojone na na mniejsze kawałki masło, wrzucamy do wysokiego garnka i stawiamy na małym ogniu. Do rozpuszczonego masła wrzucamy krówki, kakao i kokos. Całość mieszamy, aż do momentu rozpuszczenia się krówek. Gdy składniki się połączą zdejmujemy garnek z gazu i wsypujemy preparowany ryż i dokładnie mieszamy,by wszystko było pokryte masą kokosowo krówkową.
Z powstałej masy formujemy szyszki, które układamy na papierze do pieczenia i wstawiamy na kilka minut do lodówki, by stężały. Potem można już zajadać:)
Uwaga!!!
Masa jest bardzo gorąca. Lepiej trzymać ja z daleka od maluchów, bo mogą się paskudnie poparzyć jak zaczną podkradać.
Pokrojone na na mniejsze kawałki masło, wrzucamy do wysokiego garnka i stawiamy na małym ogniu. Do rozpuszczonego masła wrzucamy krówki, kakao i kokos. Całość mieszamy, aż do momentu rozpuszczenia się krówek. Gdy składniki się połączą zdejmujemy garnek z gazu i wsypujemy preparowany ryż i dokładnie mieszamy,by wszystko było pokryte masą kokosowo krówkową.
Z powstałej masy formujemy szyszki, które układamy na papierze do pieczenia i wstawiamy na kilka minut do lodówki, by stężały. Potem można już zajadać:)
Uwaga!!!
Masa jest bardzo gorąca. Lepiej trzymać ja z daleka od maluchów, bo mogą się paskudnie poparzyć jak zaczną podkradać.
marietta
misia5
Szybka jesteś :) Dziękuję :)
zbysiowa
misia5
Został mi kokos z innego wypieku i coś musiałam z nim zrobić :) I nawet fajne połączenie wyszło:)