Sposób przygotowania:
Kokosowiec
CIASTO: Białka ubić, dodać cukier. Dodać żółtka. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Upiec biszkopt - 180°C, 20 minut. Gdy się upiecze, ostudzić i przekroić na pół. PLACEK DO ŚRODKA: Białka ubić na sztywno, wsypać cukier, łyżką wmieszać kokos. Na koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Wylać na brytfannę i upiec w temp. 180°C przez 20 minut. MASA: Odlać pól szklanki mleka i wymieszać w tym wszystkie składniki prócz margaryny. Pozostałą część mleka zagotować wlać do tego rozrobione składniki , zagotować aż powstanie gęsty budyń. wystudzić. Margarynę utrzeć i dodawać po łyżce ziemnego budyniu. Zmiksować.
Układać (od dołu):
połowa biszkoptu
masa
placek do środka
masa
połowa biszkoptu
Posypać wiórkami kokosowymi
Układać (od dołu):
połowa biszkoptu
masa
placek do środka
masa
połowa biszkoptu
Posypać wiórkami kokosowymi
misiabe