Sposób przygotowania:
Kokosowa pasja bez pieczenia
Tortownicę smarujemy masłem i wysypujemy wiórkami. Ja miałam odrobinę prażonych i takich użyłam, ale można dać białe. Herbatniki miksujemy, masło rozpuszczamy i łączymy z ciastkami. Wysypujemy do tortownicy i dokładnie ubijamy na spodzie. Odkładamy do lodówki na godzinę aby stężało. Mleko gotujemy z wiórkami, manną, kurkumą i cukrem. Słodzimy według własnych upodobań. Należy pamiętać, że ciastka są już słodkie, a więc nie ma co przesadzać. Ugotowaną masę odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Krem miksujemy bardzo dokładnie, jak się ładnie spieni dodajemy po łyżce zimnej masy. Gotowy krem wykładamy na przygotowany spód, równamy.Wierzch dekorujemy drugimi ciastkami, a wolną przestrzeń wysypujemy wiórkami, odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia.