Sposób przygotowania:
Kokosowy kurczak z sosem słodko-kwaśnym
Piersi umyć,osuszyć i pokroić w paseczki.Oprószyć solą i pieprzem i odstawić na 20 min do lodówki.Żółtka połączyć ze śmietanką i przyprawić vegetą.Paseczki kurczaka najpierw obtaczamy w rozmąconych żółtkach a następnie panierujemy w wiórkach kokosowych.Smażymy na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru(ok 5 minut z każdej strony)
SOS
wodę doprowadzamy do wrzenia,dodajemy kostkę, koncentrat,ketchup, sok z cytryny i cukier całość gotujemy 5 minut.Mąkę ziemniaczana rozprowadzamy z odrobiną wody i powstałą zawiesiną zagęszczamy sos.Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
SOS
wodę doprowadzamy do wrzenia,dodajemy kostkę, koncentrat,ketchup, sok z cytryny i cukier całość gotujemy 5 minut.Mąkę ziemniaczana rozprowadzamy z odrobiną wody i powstałą zawiesiną zagęszczamy sos.Doprawiamy sola i pieprzem do smaku.
haniakson
Dorota0309