Koktajl śledziowy

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 280

Krewetki opłukać w zimnej wodzie, osączyć. Śledzie pokroić w cienkie paski. Majonez

Koktajl śledziowy

Składniki:

Koktajl śledziowy

 

  • 15 dag krewetek
  • 4 solone marynowane śledzie
  • 25 dag majonezu
  • 30 dag jogurtu naturalnego
  • łyżka winnego octu
  • cytryna
  • cebula
  • pól pęczka po siekanego koperku
  • sól
  • biały pieprz

Sposób przygotowania:

Koktajl śledziowy
Krewetki opłukać w zimnej wodzie, osączyć. Śledzie pokroić w cienkie paski. Majonez utrzeć jogurtem i octem. Cebulę obrać i drobno posiekać, wymieszać z koperkiem i sosem majonezowym, doprawić do smaku. Śledzie wymieszać z krewetkami, polać sosem, odstawić na 2 godz. w chłodne miejsce. Udekorować plasterkami cytryny i koperkiem.