Sposób przygotowania:
Kołacz z tuńczykiem
Ziemniaki tłuczemy,studzimy,dodajemy mąką i jajko,solimy i wyrabiamy ciasto.Cebulę,czosnek oraz papryki kroimy w drobną kostkę,szklimy je na oleju,doprawiamy solą i pieprzem,studzimy.Dodajemy jajka roztrzepane ze śmietaną,starty żółty ser,groszek i przyprawiamy.
Ciasto ziemniaczane rozwałkowujemy na placek,wylepiamy nim natłuszczoną formę,wykładamy farsz,dodajemy tuńczyka,posypujemy drobno posiekanym świeżym lub suszonym koperkiem i pieczemy ok.40min.w 180"C.
Ciasto ziemniaczane rozwałkowujemy na placek,wylepiamy nim natłuszczoną formę,wykładamy farsz,dodajemy tuńczyka,posypujemy drobno posiekanym świeżym lub suszonym koperkiem i pieczemy ok.40min.w 180"C.