wyjadacz

wyjadacz

Kucharz
[Przepisów: 10]

Kołacz z tuńczykiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Do ugotowanych i stłuczonych ziemniaków dodajemy mąkę i jajko. Doprawiamy solą i wyrabiamy ciasto. Czosnek, paprykę i cebulę

Kołacz z tuńczykiem

Składniki:

Kołacz z tuńczykiem

 

Sposób przygotowania:

Kołacz z tuńczykiem
Do ugotowanych i stłuczonych ziemniaków dodajemy mąkę i jajko. Doprawiamy solą i wyrabiamy ciasto. Czosnek, paprykę i cebulę kroimy na kostkę. Warzywa podsmażamy na szklisty kolor na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem, studzimy. Mieszamy z jajami roztrzepanymi ze śmietaną. Dodajemy groszek, starty ser oraz przyprawy. Ciasto z ziemniaków rozgniatamy wałkiem na placki, wylepiamy nim natłuszczoną formę. Wykładamy farsz, dodajemy tuńczyka, posypujemy drobno posiekanym świeżym lub suszonym koperkiem. Pieczemy ciasto przez ok 40 min w temp 180C