Sposób przygotowania:
Kołduny z grzybami
Grzyby oczyścić, umyć, osączyć i drobno posiekać. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na 2 łyżkach masła. Dodać grzyby, bulion i dusić na małym ogniu 20 minut. Grzyby przełożyć na sito i osączyć. Odsączony sos zachować. Grzyby wymieszać z jajkami i tartą bułką, doprawić solą i pieprzem. Farsz nakładać na krążki wykrojone z rozwałkowanego ciasta i zlepiać kołduny. Gotować partiami w 2 litrach osolonego wrzątku. Gdy wypłyną wyjąć je łyżką cedzakową. Przełożyć na półmisek do zapiekania, polać sosem pozostałym z duszenia grzybów, rozłożyć kawałki pozostałego masła i zapiekać 15 minut w temperaturze 200 st.C.
Glumanda
Pyza
evita0007
Bo mi się wydaje Pyzo że ta użytkowniczka ma wszystkie przepisy jakieś dziwne.Tzn.albo skanowane albo podprowadzone z innych stron www ;D
Henia