Sposób przygotowania:
Kolorowa babka wielosmakowa
Jajka wybić w całości do sporej miski i razem z cukrem ubić na puszystą masę.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym - dodać do ubitych jajek, wymieszać mikserem, dolać mleko i rozpuszczony tłuszcz - krótko zmiksować do połączenia.
Podzielić podstawowe ciasto na 4 części podobnej objętości i połączyć z przygotowanymi dodatkami smakowymi: - kakao, makiem, kisielem i budyniem.
Poszczególne kolory warstwowo wlewać na siebie do szerokiej keksówki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 180*C i piec ok. 60 min.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym - dodać do ubitych jajek, wymieszać mikserem, dolać mleko i rozpuszczony tłuszcz - krótko zmiksować do połączenia.
Podzielić podstawowe ciasto na 4 części podobnej objętości i połączyć z przygotowanymi dodatkami smakowymi: - kakao, makiem, kisielem i budyniem.
Poszczególne kolory warstwowo wlewać na siebie do szerokiej keksówki posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. ok. 180*C i piec ok. 60 min.
Stopień wypieczenia sprawdzić patyczkiem.