Sposób przygotowania:
Kolorowa gęsta zupa warzywna
Myjemy i osuszamy marchewkę i seler naciowy. Do garnka wlewamy bulion i wstawiamy na mały gaz. W tym czasie obieramy warzywa i kroimy marchewkę w talarki, seler w plasterki, a cebulę w drobną kosteczkę. Dodajemy do gotującego się bulionu. Następnie kroimy ziemniaki w kosteczkę i dorzucamy do zupy razem z mrożonym groszkiem. Zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut.
Przy końcu gotowania dodajemy kukurydzę i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu.
Trochę gorącego płynu mieszamy z jogurtem naturalnym w osobnej miseczce i dodajemy do gotującej się zupy. Mieszamy i wyłączamy gaz.
Nalewamy na talerze i posypujemy natką pietruszki.
Smacznego
Przy końcu gotowania dodajemy kukurydzę i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy na małym ogniu.
Trochę gorącego płynu mieszamy z jogurtem naturalnym w osobnej miseczce i dodajemy do gotującej się zupy. Mieszamy i wyłączamy gaz.
Nalewamy na talerze i posypujemy natką pietruszki.
Smacznego