Sposób przygotowania:
Pyszna zupa wiejska
W garnku z woda gotujemy żeberka z dodatkiem soli i liscia laurowego .Ugotowane żeberka wyciągamy i kroimy w kostkę .Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę ,marchewkę obieramy ścieramy na dużych oczkach tarki Do wywaru po żeberka dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i stratą na tarce marchewkę .Dodajemy kostkę warzywną .Cebule obieramy z łupiny i siekamy ,pieczarki obieramy kroimy w plasterki .Na patelni rozpuszczamy masło .Dajemy posiekaną cebulę smażymy dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w kostkę kiełbasę i żeberka .Smażymy .Dodajemy paprykę słodką i przecier .Mieszamy Dodajemy łyżeczkę mąki dobrze mieszamy i wlewamy trochę wywaru z zupy mieszamy ,żeby mąką się rozpuściła .Wlewamy zawartość patelni do garnka z warzywami .Mieszamy .Dodajemy makaron . Doprawiamy do smaku solą pieprzem . Zaciągamy śmietanką 12 procentową ,już nie gotujemy . Podajemy ozdobione papryką marynowaną .