Sposób przygotowania:
Kolorowa pychotka
Białka ubić dodać połowę cukru i żółtka. Na końcu połączyć z mąką wymieszaną z proszkiem. Piec około 40 minut w temp. 160-180 stopni Celsiusza. Pozostawić do wystygnięcia.
Rozmrożone truskawki włożyć do garnka zagotować z resztą cukru podgotować. Wsypać galaretki wymieszać zagotować. Schłodzić. Budynie ugotować na mleku ostudzone zmiksować z margaryną. Na biszkopt wyłożyć połowę masy budyniowej na to truskawkową przykryć pozostałą masą budyniową i ozdobić posypką.
Rozmrożone truskawki włożyć do garnka zagotować z resztą cukru podgotować. Wsypać galaretki wymieszać zagotować. Schłodzić. Budynie ugotować na mleku ostudzone zmiksować z margaryną. Na biszkopt wyłożyć połowę masy budyniowej na to truskawkową przykryć pozostałą masą budyniową i ozdobić posypką.